KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

świętowania ciąg dalszy ...

26 maja 2018 roku odbyła się w naszej szkole XXVIII „Majówka 29 - tej”.

To sobotnie spotkanie było tym bardziej wyjątkowe, iż związane z obchodami stulecia naszej szkoły. Tradycyjnie imprezę rozpoczął konkurs rzutów do kosza, w którym rywalizowali ze sobą uczniowie, nauczyciele, rodzice i absolwenci naszej szkoły.

Na parterze została przygotowana wystawa, będąca swego rodzaju skarbnicą wspomnień o szkole. Uczniowie, ich bliscy i wszyscy zaproszeni goście mogli obejrzeć kroniki, zapoznać się z historią naszej szkoły przedstawioną na osi czasu, obejrzeć zdjęcia i prezentacje multimedialne.

W ciągu trzech godzin naszego świętowania na gości czekało wiele atrakcji:

• przedstawienie teatralne „Szkoła wczoraj i dziś”,

• konkurencje sportowe,

• turniej darta,

• „Bieg pierwszej pomocy”,

• „Rodzinny turniej szachowy”,

• laboratorium i pokazy zorganizowane przez uczniów i rodziców,

• gry i zabawy z językiem angielskim,

• kiermasz książek,

• loteryjka poświęcona stuleciu,

• malowanie twarzy,

• festiwal zdrowia – pokaz naczyń tupperware,

• wspólne malowanie na kartonie.

W czasie zabawy goście mogli się posilić, korzystając z grilla pod kasztanowcami, kawiarenki prowadzonej przez rodziców klas trzecich, sklepiku i stołówki szkolnej. Mimo iż pogoda płatała nam figle wszyscy bawili się znakomicie.