KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Każdy z nas jest inny

W dniach 12 -15 listopada 2019 r. obchodziliśmy Tydzień Świadomości Dysleksji.

Mottem przewodnim było hasło „ Każdy z nas jest inny”.

Wśród propozycji znalazły się: 

1. zabawy oraz konkursy angażujące funkcje percepcyjno – motoryczne, wzmacniające koncentrację;
2. gry edukacyjne dla młodszych i starszych;
3. wystawa: „W doborowym towarzystwie - sławni dyslektycy”.

Podziwialiśmy Obrazy słów z trudnymi literami wykonanymi pod kierunkiem nauczycielki plastyki oraz wychowawczyni świetlicy klasy III b. W klasach 4-6 odbyły się warsztaty wprowadzające techniki szybkiego uczenia, poprowadzone przez firmę zewnętrzną. Rada Pedagogiczna wysłuchała wykładu przygotowanego przez członkinię zespołu korekcyjno – kompensacyjnego pt. Każdy z nas jest inny. Zespół Aspergera. Dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w przygotowanie akcji oraz uczestnictwo.

Zespół korekcyjno – kompensacyjny