KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Celuj w zdrowie

We wtorek, 22 października, w Klubie Biznesowym na Stadionie Legii odbyła się Inauguracja międzynarodowego programu Celuj w Zdrowie, w Polsce realizowanego przy klubie Legii. W programie biorą udział uczniowie z czterech warszawskich szkół, w tym naszej. Przez 20 tygodni uczestnicząc w różnorodnych zajęciach będą oni systematycznie dążyli do podniesienia swojej sprawności fizycznej i przyswojenia właściwych nawyków żywieniowych.

Podczas Inauguracji uczniowie klasy III a i III b z naszej szkoły podpisali indywidualne kontrakty, na których umieścili swoje postanowienia na najbliższe miesiące. Na kontraktach złożyli swoje podpisy uczestnicy, ich rodzice i piłkarze Legii Warszawa. Każda klasa ustaliła dla siebie cel grupowy. Zapisany na dużej planszy został on zawieszony w salach lekcyjnych.

Inauguracyjne spotkanie uczestników programu zostało zorganizowane z dużym rozmachem. Dzieci wzięły udział w różnorodnych zabawach ruchowych, obejrzały pokaz przygotowywania zdrowego posiłku, zjadły obiad i zdrowe przekąski. Najbardziej oczekiwanym punktem programu było spotkanie z piłkarzami: Mateuszem Wieteską i Pawłem Stolarskim. Sportowcy odpowiadali na liczne pytania dzieci i składali autografy. Wszyscy nasi uczniowie wrócili do szkoły z mocnym postanowieniem realizowania wyznaczonych sobie celów.