KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bieg dla Niepodległej

Dnia 8 listopada 2018 roku odbył się XXIV Bieg Niepodległościowy szlakiem pomników i miejsc pamięci na Powiślu, który zorganizowała p. Cecylia Mielnik kierownik Klubu Osiedlowego
"Panorama" Spółdzielni Budowlano - Mieszkaniowej Torwar.

Współorganizatorem była p. Urszula Woźniak nauczyciel Szkoły Podstawowej nr 29 im. Giuseppe Garibaldiego. W imprezie wzięli udział nauczyciele: p. Monika Nowakowska - wicedyrektor, p. Dorota Pietrzak - kierownik świetlicy, p. Agnieszka Andrejczuk - oprawa muzyczna,p. Natalia Całka, p. Edyta Klukowska, p. Renata Mazurczak, p. Łukasz Pawłowski, p. Elżbieta Unger, Urszula Woźniak - koordynator imprezy oraz 116 uczniów z klas 1-8 i opiekunowie dzieci.

Uczniowie zostali podzieleni na trzy grupy. Pod opieką nauczycieli udali się do Klubu Panorama gdzie otrzymali koszulki, flagi, mapy oraz znicze. Na podstawie mapy wędrowali do wyznaczonych punktów spotykali się ze starszymi Warszawiakami. Po przemierzeniu miejsc pamięci uczestnicy wrócili do szkoły na słodki poczęstunek i śpiewanie pieśni patriotycznych.

Na zakończenie uczestnicy otrzymali pamiątkowe puchary, które wręczał p. Krzysztof Czubaszek Burmistrz Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy, prezes Spółdzielni Budowlano - Mieszkaniowej Torwar oraz radny dzielnicy.