KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkurs na najdłuższy łańcuch karnawałowy :)

W poniedziałek, 21 stycznia, jak co roku w naszej szkole, odbył się konkurs na najdłuższy łańcuch. O godzinie 11.00 na korytarzu szkolnym zebrało się 116 uczniów klas I – III. Podzielili się oni na grupy i na sygnał rozpoczęli klejenie łańcucha z kolorowego papieru. Zabawa trwała 15 minut. Następnie przedstawiciele Małego Samorządu zmierzyli długość wykonanych prac. Okazało się, że łańcuchy wszystkich klas mają łącznie 136,78 m.

Najlepsze wyniki osiągnęły następujące klasy:

klasa 2 a – średnia długość łańcucha na jednego ucznia to 2,03 m,
klasa 3 a - każdy uczeń wykonał średnio 1,94 m,
klasa 1 c – na jednego ucznia przypadło 1,20 m.

Łańcuchem tym zostanie udekorowana sala gimnastyczna na Bal Karnawałowy.

Opiekunowie Małego Samorządu:

Barbara Gac , Jagoda Pawilonis