KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wyprawka szkolna dla pierwszoklasisty

Lista rzeczy potrzebnych w klasie pierwszej
  1. Tornister lekki, usztywniany, z przegródkami. Ułatwi to dziecku szybkie znalezienie potrzebnych do lekcji rzeczy.
  2. Zeszyt do korespondencji, czyli Dzienniczek Ucznia, 32 kartkowy w kratkę.
  3. Dwa zeszyty 16 kartkowe w trzy linie (linie czerwone i niebieskie lub wyraźnie zaznaczone linie grube i cienkie).
  4. Dwa zeszyty 16 kartkowe w kratkę.
  5. Piórnik, a w nim tylko: 3 zatemperowane ołówki HB, temperówka z pojemniczkiem, gumka, klej w sztyfcie, nożyczki z zaokrąglonymi końcami, linijka 15 – 20 cm z widoczną podziałką, zatemperowane kredki ołówkowe, patyczki do liczenia.
  6. Przybory plastyczne w grubej, sztywnej teczce:

- małe kredki pastele olejne i suche,

- blok rysunkowy biały A-4,

- blok techniczny biały i kolorowy A-4, dodatkowo 5 czarnych kartek,

- papier kolorowy = wycinanki (nie może być samoprzylepny),

- dwa pędzle – gruby i cienki.

  1. Farby plakatowe - 12 kolorów, pojemnik na wodę z przykrywką uniemożliwiającą wylanie się wody. Plastelinę i farby z pojemnikiem uczniowie będą trzymali w szafce.
  2. Dwie teczki na gumkę (jedna na prace plastyczne, druga na karty pracy).
  3. Ryza papieru ksero.
  4. Strój na zajęcia sportowe w podpisanym worku: sportowe buty, biała, bawełniana koszulka z krótkim rękawem, spodenki czarne lub granatowe.
  5. Obuwie na zmianę do chodzenia po szkole, z białą podeszwą, na rzepy lub wiązane na sznurówki, jeśli dziecko potrafi je zawiązać. Obuwie to w podpisanym worku będzie wisiało w szatni.
  6. Strój galowy na rozpoczęcie roku szkolnego i inne uroczystości szkolne: biała bluzka/koszula, granatowa lub czarna spódniczka/spodnie. Przypominamy, że jeans nie jest materiałem na strój galowy.

Wszystkie zeszyty, książki i inne przybory szkolne muszą być podpisane. Te przedmioty, których nie da się podpisać, proszę oznaczyć w wiadomy dla dziecka sposób.